Skjorte kjole DIY

✂️✂️✂️

Endelig er den her, den længe ventede DIY, så I selv kan sy jer en flæsekjole ud af herreskjorter 🙌🏻

Jeg har samlet 4 herreskjorter i blå tern, de blev købt i den lokale genbrugsbutik i Farum til ca 55 kr. stykket. Købet kan godt gøres billigere andre steder, men det var hvad jeg kunne få fat i på daværende tidspunkt!

Mine DIY’s bliver inddelt i tre sværhedsgrader og dem vil jeg lige forklare først:

✂️ Let DIY med meget lidt syning eller “no sew”.

✂️✂️ Nem DIY hvor der vil forekomme syning med symaskine.

✂️✂️✂️ Svær DIY hvor der vil blive brugt symaskine og med mange trin i selve opgaven. Der vil også være indforstået udtryk indenfor syning.

Forhåbentlig giver det jer en ide om hvilket DIY der passer til jer og jeres tålmodighed😅🤗😂

Hold jer aldrig tilbage for at spørge mig om noget, giv den gas og udfordre dig selv!

NÅ lad os komme igang!

For at få mest ud af alle skjorterne så prøver jeg først at vise jer hvordan jeg har klippet dem op:

Den første skjorte er den hvor vi skal bruge toppen til selve overdelen af kjolen. Vælg en skjorte der sidder mere eller mindre oversize på dig, og så skal der klippes af ca 30 cm af ved kravens start i nakken.
Hvor stor er skjorten i omkreds? Det er lidt rart at vide i forhold til de kommende flæser, min er 118 cm hele vejen rundt. Man kunne godt vælge at rette den til ved at indsnævre ærmer og omkreds:
Så skal vi klippe ærmerne i den rette længde, jeg valgte 37 cm plus 1 1/2 cm ekstra til løbegang, da jeg vælger at sætte elastik i ærmerne. Jeg kan allerede advare nu, at jeg lavede dem for korte!
Jeg prøver at få så mange firkanter ud af skjorten så muligt, altså lige kanter der de let kan syes sammen til større stykker.
Klip klip ….
Klip klip ….
Klip klip ….
Klip klip ….
Til sidste har vi en masse stof som kan blive til kjolens flæser. Nu kommer vi til den del der kan være lidt flydende, da jeg ikke har en direkte opskrift på længden af hver flæse. Jeg laver to flæser, en mindre og en større, det er mit egentlige udgangspunkt.
Mine mål er ca:
118 cm rundt ved øverste del
1. Flæse er 33 Længde og 177 Bredde, Flæsen er ca en halv gang længere end selve overdelen
2. Flæse er 40 Længde og 243 Bredde, Flæsen er næsten en halv gang større en 1. Flæse. Det er et meget godt udgangspunkt, at man gør flæsen en halv gang større end den forrige.
Så er den klar til at blive syet sammen. Husk at overveje hvor flæserne skal sidde når man ser på de forskellige materialer og farver, det må efter min mening gerne være asymmetrisk.
Så er det tid til at sætte flæserne på og sy. Her kan man vælge at gøre to ting; det ene er at bruge teknikken hvor man rynker og det andet er at lave indlæg med nåle. Jeg er ikke fan af at rynke, det har bare altid irriteret mig, så jeg laver læg med nålene og fordeler på den måde hele vejen rundt!
Når begge flæser er på er der kun tilbage at lave løbegang i ærmerne og føre en elastik igennem, og til sidst slutte af med at lægge den op forneden og Viola! du har dig en skjortekjole:

Jeg synes de alle kommer ret forskelligt ud hver gang, materialerne kan varierer og så er der noget med pasform af skjorterne osv.

Der er mange forskellige måder at sy sådan en på, men det her er den mest simple jeg kan komme på. Jeg vil dog sige at man kunne give den mere form, tænke mere over flæsernes højde og lege med det. Udtrykkene bliver vidt forskellige alt efter om flæserne er lige store, 2 eller 3 antal flæser, en lav og en høj, en høj og en lav … ja kun fantasien sætter grænser 😅

Håber i kan bruge denne beskrivelse til noget, om ikke andet til inspiration! Jeg glæder mig til at berige jer med endnu flere DIY’s inden for fashion og redesign✂️🤗👗

Roskilde vibes

Nu er det snart festivals tid…. for nogen har det allerede været festivalstid op til flere gange, for andre starter det ved Roskilde Festival. Jeg skal selv afsted, og jeg glæder mig ekstremt meget til i år, da jeg er så heldig jeg skal arbejde for Loppeshoppen og Givrum fra Frederiksberg. Loppeshoppen er et sted med genbrugstøj af høj kvalitet, men også legetøj, møbler, køkkenting og bøger – alt sammen nøje udvalgt af deres dygtige frivillige. Givrum værkstederne er med fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed, og en del af Loppeshoppen og Diakonissestiftelsen. Med Givrum værkstederne ønsker Diakonissestiftelsen at danne rammen for ligeværdige kreative fællesskaber på tværs af målgrupper – både de ressourcestærke og de mere sårbare. Det er et spændene sted og det oser af kreativitet og fællesskab.

På Roskilde skal der redesignes, strikke og hækles med festivalgæsterne, samtidig med du kan gøre et godt loppefund i det store udvalg i genbrugstøj nøje udvalgt med festivals stemning i tankerne. Så kom glad hvis du skal på Roskilde i år, vi er et fedt sted der oser af glæde og kærlighed!

Loppefund

I dag var jeg så afsted på loppejagt med skønne Diana, hvor vi sammen tog til Roskilde og besøgte Kirppu.

Jeg synes jo festivaltrends er super fede, og at man i det hele taget på festival godt kan være lidt ekstra ekstra end man ville være til hverdag. Der skal også klart flere farver på, mere denim der gerne er hullet og ødelagt, og ellers kan man aldrig få for mange accessories med i tasken, det er altid det der sætter prikken over i’et.

Man skal gerne være forholdvis casual klædt på festivaler, ellers bliver det for meget .. MEN casual betyder ikke du ikke kan smide støvletterne på, hver lårkort og fræk samtidig… det skal bare være på den casual måde!
Her er det en striktrøje fra Samsø Samsø, som jeg gav 50 kr for (vildt billigt), hatten er en fra gemmerne og det er de små støvler også.

Accesories er blandt andet den fede taske, som er rummelig og samtidig praktisk at slæbe rundt på de næste 10 km, en hel dag! Jeg fandt denne grønne sag, som er en Zara, jeg gav også 50 kr for den!

Zara taske til 50 kr, den har lidt patina men det gør den kun federe, især som festivals item!

Det sidste item jeg fandt er en kjole, også fra Zara… en fin fin kjole i mørkerøde farver, med dutter på haha… Den er MEGET kort, og ja så er vi jo på festival igen, så hvad f….. vi lever kun en gang, og ellers kan man købe spanx (dem der spænder ALT ind) eller et par “cykelshorts”, som kan købes de fleste steder i sort og hvid!

Til allersidst vil jeg lige vise en sidste ting, som jeg købte i den lokale genbrugs i Farum, og er ret vild med den, jeg har set den mange gange på især klassiske 80/90’er fotos til et par jeans og den hvide t-shirt.

Smukke Julia Roberst, og super fed sort herre jake (gætter jeg på), det kan selvfølgelig være en jakke designet til kvinder, som er oversize.Ja ja… jeg valgte at vise den lidt frækt, det var sådan set til dels tilfældigt, da jeg ikke gad gå op efter noget tøj jeg kunne have indenunder, for at præsentere den flot… så det var det flotteste jeg kunne komme på haha…. oh well i må overleve!

Så kom afsted … ud og kigge i genbrugsbutikker, loppemarkeder og andre steder hvor der bliver solgt brugt tøj, der er intet bedre end at finde noget trendy og velklædt til ingen penge, det er godt for klimaet og det er godt for pengepungen OG det er godt til DIG! <3

TAK fordi du læste med!

/Louise