Skjorte kjole DIY

✂️✂️✂️

Endelig er den her, den længe ventede DIY, så I selv kan sy jer en flæsekjole ud af herreskjorter 🙌🏻

Jeg har samlet 4 herreskjorter i blå tern, de blev købt i den lokale genbrugsbutik i Farum til ca 55 kr. stykket. Købet kan godt gøres billigere andre steder, men det var hvad jeg kunne få fat i på daværende tidspunkt!

Mine DIY’s bliver inddelt i tre sværhedsgrader og dem vil jeg lige forklare først:

✂️ Let DIY med meget lidt syning eller “no sew”.

✂️✂️ Nem DIY hvor der vil forekomme syning med symaskine.

✂️✂️✂️ Svær DIY hvor der vil blive brugt symaskine og med mange trin i selve opgaven. Der vil også være indforstået udtryk indenfor syning.

Forhåbentlig giver det jer en ide om hvilket DIY der passer til jer og jeres tålmodighed😅🤗😂

Hold jer aldrig tilbage for at spørge mig om noget, giv den gas og udfordre dig selv!

NÅ lad os komme igang!

For at få mest ud af alle skjorterne så prøver jeg først at vise jer hvordan jeg har klippet dem op:

Den første skjorte er den hvor vi skal bruge toppen til selve overdelen af kjolen. Vælg en skjorte der sidder mere eller mindre oversize på dig, og så skal der klippes af ca 30 cm af ved kravens start i nakken.
Hvor stor er skjorten i omkreds? Det er lidt rart at vide i forhold til de kommende flæser, min er 118 cm hele vejen rundt. Man kunne godt vælge at rette den til ved at indsnævre ærmer og omkreds:
Så skal vi klippe ærmerne i den rette længde, jeg valgte 37 cm plus 1 1/2 cm ekstra til løbegang, da jeg vælger at sætte elastik i ærmerne. Jeg kan allerede advare nu, at jeg lavede dem for korte!
Jeg prøver at få så mange firkanter ud af skjorten så muligt, altså lige kanter der de let kan syes sammen til større stykker.
Klip klip ….
Klip klip ….
Klip klip ….
Klip klip ….
Til sidste har vi en masse stof som kan blive til kjolens flæser. Nu kommer vi til den del der kan være lidt flydende, da jeg ikke har en direkte opskrift på længden af hver flæse. Jeg laver to flæser, en mindre og en større, det er mit egentlige udgangspunkt.
Mine mål er ca:
118 cm rundt ved øverste del
1. Flæse er 33 Længde og 177 Bredde, Flæsen er ca en halv gang længere end selve overdelen
2. Flæse er 40 Længde og 243 Bredde, Flæsen er næsten en halv gang større en 1. Flæse. Det er et meget godt udgangspunkt, at man gør flæsen en halv gang større end den forrige.
Så er den klar til at blive syet sammen. Husk at overveje hvor flæserne skal sidde når man ser på de forskellige materialer og farver, det må efter min mening gerne være asymmetrisk.
Så er det tid til at sætte flæserne på og sy. Her kan man vælge at gøre to ting; det ene er at bruge teknikken hvor man rynker og det andet er at lave indlæg med nåle. Jeg er ikke fan af at rynke, det har bare altid irriteret mig, så jeg laver læg med nålene og fordeler på den måde hele vejen rundt!
Når begge flæser er på er der kun tilbage at lave løbegang i ærmerne og føre en elastik igennem, og til sidst slutte af med at lægge den op forneden og Viola! du har dig en skjortekjole:

Jeg synes de alle kommer ret forskelligt ud hver gang, materialerne kan varierer og så er der noget med pasform af skjorterne osv.

Der er mange forskellige måder at sy sådan en på, men det her er den mest simple jeg kan komme på. Jeg vil dog sige at man kunne give den mere form, tænke mere over flæsernes højde og lege med det. Udtrykkene bliver vidt forskellige alt efter om flæserne er lige store, 2 eller 3 antal flæser, en lav og en høj, en høj og en lav … ja kun fantasien sætter grænser 😅

Håber i kan bruge denne beskrivelse til noget, om ikke andet til inspiration! Jeg glæder mig til at berige jer med endnu flere DIY’s inden for fashion og redesign✂️🤗👗